Är du från London? Har du arbetstillstånd?

Om du är medborgare i ett land utanför den Europeiska unionen så behöver du ett arbetstillstånd för att ha tillåtelse att arbeta i Sverige. Brexit ställde till det men en bra advokat löser det.

För att vara på den säkra sidan vad det gäller dina utsikter att få arbeta i Sverige så behöver du ta dig till en advokatbyrå som talar ditt språk. Och nu pratar jag inte om din jargong eller ditt kroppsspråk utan ditt faktiska språk. Det är mycket som kan gå förlorat i översättningar så att kunna hitta en advokat som kan ditt språk eller har en kollega under samma tak som kan ditt språk är A och O. För att processen ska bli kort bör du också se till att det är en advokatbyrå som är certifierad av migrationsverket. Då kan det gå på 10 dagar att skaffa arbetstillstånd. Annars kan processen dra ut på upp till ett år.

Att skaffa arbetstillstånd behöver inte vara betungande

Vissa yrkesgrupper behöver inte ha arbetstillstånd om de ska vistas i Sverige mindre än 3 månader men om det blir längre så måste dessa personer skaffa arbetstillstånd. En bra advokatbyrå kan berätta precis vad som gäller för din arbetsgrupp. Och som arbetsgivare så är detta av stor vikt. Du riskerar nämligen böter och fängelse om du anställer personer som är medborgare utanför EU om de inte har arbetstillstånd så detta är inget att ta med en klackspark. Skaffa arbetstillstånd nu med en gång!

16 Mar 2022