Att sälja metallskrot i Stockholm

Metallskrot är inte vilket skräp som helst. Det är oftast något som kan användas som råvara för återvinning. I Stockholm kan du boka upphämtning via en app.

Det är inte allt skrot som är skräp. Priserna och efterfrågan på metallskrot vittnar till exempel om att materialet är en efterfrågad resurs. Särskilt gäller det för lite ädlare metaller, såsom koppar. Det är bara att beklaga de som utsatts för koppartjuvar – alltifrån kabelläggare till kyrkor som berövats sina gamla fina koppartak.

De som är ärligare har sedan länge istället använt sig av metoden att åka runt och knacka på hos olika företag, för att fråga om dessa har skrot av koppar eller annan metall som de vill bli av med. Det är dock inte alltid helt uppskattat av alla företagare att få besök av sådana “lumpsamlare”. Det kan rent av kännas som något påträngande.

Metallskrot betalas per kilo

Ett tips för dig som har högar av koppar liggande till ingen nytta är att istället anlita en seriös firma som sysslar med insamling av kopparskrot i Stockholm. De kommer och hämtar och betalar ett fastställt kilopris för skrotet.

Dessutom har digitaliseringen gjort sitt intåg till och med inom detta område, skrotsamlandet. Det finns till och med firmor som har lanserat en app för ändamålet. När du har laddat ned den så är det enkelt att komma vidare. Du tar helt enkelt ett foto på ditt kopparskrot och skickar, tillsammans med upphämtningsadressen. Sedan löser skrotfirman resten och du får betalt.

27 Mar 2023