Attefallshus med olika funktioner i Stockholm

Den extra yta som ett attefallshus kan ge, är ibland allt som krävs för att få allt som behövs inom boende och förvaring för husägare som finns i Stockholm.

Friggebod, attefallshus och bolundare. Kärt barn har många namn och ser lite olika ut med tiden. När friggeboden en gång lanserades så var det en komplementbyggnad med max femton kvadratmeter som gjorde att husägare kunde få allt de önskade i boende och förvaring. En byggnad som inte krävde bygglov och som ofta fanns att få färdigbyggd eller som byggsats.

Nästa steg var attefallshuset, som gjorde att storleken gick upp till max tjugofem kvadratmeter. En ökning som gjorde att det plötsligt fanns bättre plats för funktioner som kök och badrum, och där många till och med kunde bo på längre sikt. Detta var något som applåderades i de större städerna där det fanns bostadsbrist.

Ett eget attefallshus

Även om det idag finns en ökad gräns till max trettio kvadratmeter, som kallas för bolundare, så har ändå attefallshusen i Stockholm allt du kan önska dig av en komplementbyggnad. Ett hus som du kan få med olika typer av tak, där det till och med går att få ett sovloft för ytterligare ökad yta och funktion.

Det går även att skapa ett attefallshus för annat än att enbart bo i. Varför inte en lyxig relax med bastu, bubbelbad och relaxstolar? Eller ett hus för dig som har eget företag med behov av lager och att ta emot kunder för olika slags behandlingar?

12 Jul 2023