Bildemontering Örebro - stora fördelar

Dags att skrota bilen i Örebro? Genom att anlita en auktoriserad bildemontering i Örebro så gör du miljön en tjänst och där du samtidigt också följer de lagar och regler som finns. Utöver detta så bidrar du även till ett positivt kretslopp där andra bilägare kan köpa delar av din bil till förmånliga priser.

En oroväckande trend i vårt samhälle har kunnat synas under senare år och den här texten har ett syfte i att påminna om vikten av en korrekt demontering av gamla bilar. Tyvärr har man sett att många bilägare tar genvägar. Förkastliga sådana. Man lämnar bilen vind för våg ute i naturen och detta efter att man först tagit bort allt som går att härleda den tillbaka till sin egen person. Registreringsskyltar, chassinummer och så vidare - allt detta plockas bort varpå bilen dumpas. Inom något år så börjar vraket i fråga läcka olja, kylarvätska, bensin, diesel och andra kemikalier - något som försurar hela närmiljön.

Detta är moraliskt förkastligt, men det handlar även om något som är olagligt och där brottet i fråga kan rendera både fängelse och dryga böter.

En bildemontering i Örebro skapar ett kretslopp

Genom att lämna in bilen till en auktoriserad bildemontering i Örebro så bidrar du till en bättre miljö. En bildemontering har verktygen och kunskapen för att kunna tömma bilen på alla kemikalier och för att därefter plocka av fungerande delar innan skrotningen slutligen sker.

Ditt jobb? Det enda du behöver göra är att plocka med ägarbeviset och plocka ur alla personliga tillhörigheter. Därefter så kontaktar du försäkringsbolaget och ges ett meddelande från Transportstyrelsen att din bil är avregistrerad. Svårare än så är det inte att göra det rätta.

Din gamla bil får i sin tur nytt liv i andra bilar. Exempelvis aluminium och andra metaller kan återvinnas hur många gånger som helst. Den nya Teslan som står bredvid kan mycket väl ha beståndsdelar som går att härleda till din gamla Opel. Så skapas ett positivt kretslopp och du kan verkligen vara med och bidra till detta!

25 Nov 2022