Boka frakt som ett proffs

Har du något som du behöver skicka med ett fraktbolag? Stort eller smått, är det viktigt att du ser till att boka frakt så att du får iväg ditt gods. Och samtidigt har en spårbarhet och trygghet.

Det finns de som, mer eller mindre, bokar frakter hela dagarna. Men det kanske inte är du? Kan det vara så att du till och med aldrig har bokat en frakt förut? Då kan det kännas som en snårig djungel där ditt huvud till slut snurrar runt. Men det är inte så svårt som det verkar. Det du ska börja med är att välja vilket fraktbolag du ska skicka godset med. Arbetar du på ett företag så brukar det finnas ett fraktbolag som ni redan använder. Kanske till och med ett som varje dag kommer till er för att hämta upp gods. Men en liten hjälp på vägen kanske du ändå behöver.

Olika sätt att boka frakt

Boka frakt kan du göra via fraktbolagets hemsida. Där finns formulär som du enkelt fyller i och sedan kan du skriva ut en fraktsedel som du fäster på kollit. Men om du inte känner att du förstår formuläret så brukar det även gå att ringa till, eller chatta med, fraktbolaget. På så vis kan ni tillsammans skapa en bokad frakt så att kollit går iväg som det ska. Vid bokningen får du även ett kolli-id som du sedan kan använda för att spåra leveransen. Och det kan dessutom även mottagaren göra.

9 Aug 2021