Byggfirma Stockholm - säkerställ kvalitet

Alltsedan Rot-avdraget såg dagens ljus så har två saker hänt. Dels så har fler och fler privatpersoner insett värdet i att anlita en byggfirma i Stockholm för professionell hjälp med renovering, nybyggnationer och med olika projekt i hemmet. Dels så har Rot-avdraget också skapat fler företag inom byggbranschen. Så långt är allt enligt planerna och allt är positivt. Men, det finns också avigsidor som man måste vara medveten om. Antalet fuskjobb har tyvärr ökat på ett dramatiskt sätt sedan Rot-avdraget infördes. Som privatperson måste man idag inte bara välja en byggfirma i Stockholm - man måste ta sig tiden som krävs för att anlita rätt också.

Att som privatperson välja en byggfirma för renovering i det egna hemmet är något som ska uppmuntras. Tyvärr så ser man också i denna renoveringshets som finns i Sverige att många rycks med och tror sig kunna renovera och bygga nytt utan några kunskaper. Väljer man en byggfirma i Stockholm så har man tagit ett moget beslut som visar på viss självinsikt. Man betalar pengar för något som man själv inte klarar av.

Men det som alltså visat sig i Stockholm är att man som privatperson alltså även kan betala en byggfirma för någonting som de själva inte klarar av - och så blir man stående med ett resultat som inte alls når den kvalitet och verkshöjd man betalat för. Inte sällan så mynnar detta ut i långdragna tvister och konflikter mellan privatpersoner och byggföretag - och inte sällan så blir det så att privatpersonerna drar det kortaste strået. Inte för att man har fel - utan för att man inte orkar tjafsa.

Så väljer du rätt byggfirma i Stockholm

Hur ska man då göra? Vi ska direkt säga följande: de flesta byggföretag i Stockholm är hederliga och skickliga. De erbjuder tjänster som håller fackmannamässig kvalitet och de tar ansvar för om någonting går fel. Det handlar dock om att det även finns sämre företag som ger hela branschen ett sämre rykte. Vi ska här gå igenom lite kring hur du kan skilja agnarna från vetet och hitta en byggfirma i Stockholm som verkligen ger dig ett professionellt jobb.

  • Ta in offerter. Du ska först och främst ta in så många offerter som möjligt. Det ger dig en bra bild av priset för den tjänst du behöver hjälp med. Och, du bör plocka bort de dyraste anbuden och de absolut billigaste. Det senare kan vara tufft, men det som visat sig är att lockpriser ofta används av oseriösa aktörer. Du får vad du betalar för - även gällande en byggfirma i Stockholm.
  • Kontrollera behörigheter och certifikat. Kolla upp företagets personal. Ska du exempelvis ha hjälp med en badrumsrenovering så måste det finnas certifikat för arbete i Våtrum. Samma sak om du ska ha hjälp med att dra el eller med en installation av något slag: en behörig elektriker måste finnas.
  • Se över referenser. En viktig punkt. Ett företag som saknar nöjda kunder har någonting att dölja, eller hur? Ju fler referenser man kan visa upp, desto större chans är att det handlar om en seriös byggfirma i Stockholm. Här kan du även se över kapaciteten. Har man kapacitet att ta ett projekt från ax till limpa och erbjuda totalentreprenad så är det positivt för dig.
  • Kolla med Skatteverket. En förutsättning för att du ska kunna använda Rot-avdraget är A) att du är berättigad att göra det och B) att företaget är registrerat för F-skatt. Båda dessa saker kontrolleras hos Skatteverket och där kan du även se över om företaget har några andra oegentligheter att anmärka på. Samma sak kan förövrigt även göras hos Kronofogden. Allmänna Reklamationsnämnden - ARN - kan även de vara bra att kontakta.
20 Jun 2022