Däckbyte Tumba - Enklare val och mer säkerhet

Dags att byta däck? Som bilägare så har du ett ansvar, enligt lag, att byta däck två gånger per år på din bil. Ena gången till vinterdäck och detta för att kunna parera vinterväglaget på ett bättre sätt - den andra gången i syfte att säkerställa en trygg, miljövänlig bilkörning på ett sommarväglag. Dessutom så måste du även byta däck om de gamla börjar bli blankslitna.

Ett däckbyte kan ske av dig eller där du lämnar in bilen för ett mer professionellt däckbyte i Tumba och helt enkelt väljer en bilverkstad. Fördelen med att byta däck på egen hand är att det är gratis. Men, det är också i stort sett den enda fördelen som finns.

Nackdelar med att själv genomföra ett däckbyte i Tumba finns det däremot flera av. Vi tänkte här rada upp dessa nackdelar och genom detta visa varför det är ett bättre val att besöka en bilverkstad. Kort sagt: står du inför ett däckbyte så bör följande punkter få dig att boka i en tid hos en bilverkstad snarare än att plocka fram domkraft och fälgkors och köra igång på egen hand:

  • Du får ont i ryggen. Däckbyten är en naprapats våta dröm. Varje år skapas nya kunder som valt att genomföra ett däckbyte på egen hand. Smärtorna av det tunga lyftet i kombination med den sittande ställningen kan bli väldigt stora - och långdragna. Ett däckbyte är tungt!
  • Du får byta däck utomhus. Man har sällan ett garage tillgängligt som privatperson i Stockholm om man bor i en bostadsrätt. Vilket gör att man tvingas byta däck till bilen utomhus och oavsett väder. Det ökar risken för slarv och äventyrar således den framtida säkerheten.
  • Du måste ha plats för däcken. Dina gamla däck ska också stå någonstans. Det innebär att du måste frigöra utrymme i källaren eller på vinden - där du förmodligen även måste få plats med annat. Väljer du ett professionellt däckbyte i Tumba så kan även däckhotell inkluderas i priset.
  • Du vet inte när däcken är färdiga för återvinning. Hur ska mönsterdjupet vara och när är det dags att köpa nya däck? Privatpersonen chansar ofta i dessa frågor - vi kör ett år till! - och det kan kosta både pengar och äventyra den egna säkerheten. Ett professionellt däckbyte i Tumba ger tydliga svar - och en möjlighet att bygga en buffert för att köpa nya däck till bilen.
8 Sep 2022