Däckverkstad i Uppsala håller dig säker

En professionell däckverkstad i Uppsala hjälper dig att hitta de bästa däcken för dina behov. Så att du kan köra tryggt, säkert och miljövänligt, året runt.

Visste du att den enda kontakten din bil har med marken motsvarar ungefär storleken av en handflata, per däck? Fyra handflator ska hålla din bil på vägen, trots is och regn. Fyra handflator ska få stopp på din bil på bara några meter, trots att du kör på motorväg. Det är verkligen imponerande att det funkar!

Eftersom kontaktytan är så liten är det extra viktigt att däcken verkligen har bra fäste på underlaget. Genom att hålla dina däck i toppskick och hålla koll på däckdjupet kan du vara säker på att bilen presterar som den ska. På en professionell däckverkstad i Uppsala får du rätt hjälp.

Byt och serva däck på däckverkstad

De flesta bilägare i Sverige byter däck två gånger om året. Eftersom klimatet skiftar kraftigt är det viktigt att ha däck som klarar av flera sorters underlag. Genom att låta en däckverkstad i Uppsala hjälpa dig med dina däck ser du till att du har rätt däck för din bil, för dina behov och för årstiden.

När du tar hjälp av proffs kan de även se sådant som du kanske annars skulle missat. Att däcken har torrsprickor och snart behöver bytas ut, eller att det sitter en skruv i gummit som riskerar att bidra till pyspunka. De har även god kunskap om däckmarknaden och kan rekommendera mer miljövänliga eller bränslesnåla alternativ.

9 Nov 2022