Det perfekta kontoret

Det perfekta kontoret bestäms varken av lokal, läge eller inredning. Det är snarare platsen där alla trivs och mår bra och vill jobba. Därmed inte sagt att inte kontorsmöbler är viktiga!

Det kan aldrig poängteras nog. En bra arbetsplats kännetecknas av ett gott arbetsklimat. Det behövs chefer med en vettig inställning och kollegor som väljer att stötta varandra. Det behövs intressanta arbetsuppgifter utan övermått av stress. Utan dessa väsentligheter faller allt annat platt.

Den fysiska arbetsmiljön är nog så viktig ändå. Den bästa chefen och de trevligaste och mest kompetenta kollegorna gör jobbet bra. De kan däremot inte på något sätt kompensera för kontorsmöbler som inte är ergonomiskt utformade. Ett kontor kräver sin inredning och för dig med krav på kvalitet är både design och funktion viktiga.

Kontorsmöbler i tiden

Idag kan vi mer om hur människans kropp reagerar på felaktiga arbetsställningar och på stress. För dig som ska köpa kontorsmöbler i Stockholm är det viktigt att fundera över medarbetare och arbetsuppgifter.

Har du kollegor som tillbringar arbetsdagen nästan uteslutande vid ett skrivbord med en skärm måste du tänka på ergonomin. Ett skrivbord som går att höja och sänka och en anpassad kontorsstol är måsten.

Lunchrum och konferensrum är inte mindre viktiga. Här tar man kanske emot medarbetare från andra sektioner av företaget och i vissa fall även kunder och samarbetspartners. Ergonomin är inte lika viktig, men intrycket får då gärna vara ett annat än morfars gamla fåtölj och billiga secondhandprylar. Snyggt, modernt och bekvämt är det som gäller.

29 Jan 2021