En flytt kräver noggrann planering

Att flytta kan vara slitigt då det är mycket som ska planeras och kommas ihåg. Men det går att spara både tid och energi genom att ta hjälp utifrån med exempelvis flytten eller städningen.

Att flytta är både roligt och jobbigt på samma gång. Roligt med en ny bostad och ett nytt kapitel som börjar i livet. Jobbigt med allt det som en flytt innebär som att rensa, packa, bära, transportera och att flyttstäda den gamla lägenheten. Dessutom ska allt hinnas med samtidigt som man även ska sköta arbete och familj. För att underlätta kan det därför vara en god idé att ta hjälp med delar av eller hela flytten. Det finns flyttfirmor som kan hjälpa till med både packning och flytt. Vissa städfirmor är specialiserade på just flyttstädning och lämnar garanti på sitt arbete. Dessutom kan man nyttja RUT-avdraget på flytt- och städtjänster och på så vis komma ner i kostnader.

Så går en flyttstädning till

En flyttstädning kräver betydligt mer än en vanlig veckostädning. För att spara energi och istället kunna ägna sig åt att packa upp och fixa i den nya bostaden kan det vara skönt att låta en städfirma göra jobbet. Då slipper man också oroa sig för att de som flyttar in eller hyresvärden ska ha synpunkter på städningen. Skulle de ha det mot all förmodan så blir det städfirman som i så fall får göra om städningen.

Vid en flyttstädning rengör man tak, golv och väggar och alla ytor torkas av. I badrum och toaletter rengörs allt porslin grundligt. Det städas även under badkaret och golvbrunnar rengörs. I köket städar man i skåp och bakom kyl, frys och spis som även grundligt rengörs. Alla fönster putsas och vinds- och källarförråd städas ur.

Ta hjälp av en städfirma

Det finns idag gott om städfirmor som erbjuder flyttstädning i Stockholm men även på andra platser. Detta innebär att konkurrensen är stor och det går därför ofta att få städning till ett bra pris. Hör av er till ett par olika städföretag och be om en offert. Men välj inte bara den med lägst pris då detta kan vara ett tecken på att firman inte är seriös och inte heller betalar sina anställda skälig lön. För RUT-avdraget måste företaget ha f-skattsedel.

Försäkra er även om att städfirman som ni väljer att anlita lämnar garanti på sitt arbete ifall någon skulle vara missnöjd och begära omstädning.

5 Sep 2020