Ett dopp i swimmingpoolen ska vara njutbart

Det är inget större nöje att ha en icke uppvärmd swimmingpool på våra breddgrader. Ett pooltäcke och en värmepump gör det mycket behagligare att bada.

Brr, hela Jens kropp skälvde av kyla när han hoppade ner i vattnet. Att hoppa i var i och för sig det enda sättet att överhuvudtaget kunna ta sig i. Det var precis som att rycka av ett plåster – det måste ske fort och utan minsta tvekan. Men det var tyvärr inte mycket nöje med att bada i den temperatur som rådde i swimmingpoolen, så han var nästan lika snabbt uppe igen.

De hade varit så sugna på en egen pool, men när de anlade den förra året så hade pengarna inte räckt till en värmeanläggning. Han hade haft en överoptimistisk tanke om att det kanske inte skulle behövas. Det var ju ganska bra badtemperatur i sjön, så varför var det så kallt i poolen?

Tillbehör till swimmingpoolen

Han ringde till firman som hade levererat poolen och fick förklarat för sig att vattnet sjönk mycket snabbare i temperatur i en pool jämfört med i en sjö när nätterna var kyliga. Det berodde på att det var så mycket mindre vatten i poolen.

Som lösning på problemet kom de med ett par förslag. Ett pooltak, eller åtminstone ett pooltäcke skulle göra nytta. Men de skulle också behöva skaffa sig en värmepump till pool. En viss uppvärmning behövdes alltid i det klimat som rådde i Sverige. Det gick inte att komma ifrån.

31 May 2023