Gaming dator – allt du behöver veta

Episka spel och coola 3D upplevelser levereras av dagens datorspel. För att kunna dyka in på djupet i den digitala spelvärlden behövs det en bra gaming dator med de rätta kvalifikationer.

Rätt gaming dator levererar episk spelupplevelse. Här handlar det om bra upplösningar, rätt videokort och massor med luftfyllda stunder online.

Att utbudet av gamingdatorer är stort är ingen nyhet direkt vilket gör valet av rätt enhet ganska så svår.

Vilken dator passar? Detta beror på vilka spel du spelar. Är det till exempel Counter Strike så gäller det att skaffa sig en gaming dator med styrka som klarar av spelets specifikationer. Gillar du turn based strategi spel, där du gör ditt move och väntar på att nästa spelare ska göra sitt för spelet ska fortsätta sin gång, så behöver du inte så avancerad dator.

En dator bör alltid ses som en investering, denna regel gäller med full kraft för gaming datorerna. Om du väljer rätt från början, även om det kostar lite mer så kommer den investeringen att avbetalas i längden.

Specifikationer för en bra gaming dator

De flesta gamers satsar på att spela avancerade spel där 3D miljöer och ständiga rörelser är en del av dynamiken och upplägget. Detta bäddar självklart för en kraftfull dator som klarar av upplösningarna utan några problem.

Vilka specifikationer gäller det i sådana fall? Jo, för att förenkla det hela så bör du satsa på ett brett och stort RAM minne. Sedan gäller det även att satsa på en skärm med låg refresh rate. Med andra ord en skärm där antalet uppdateringar per millisekund är så få som möjligt. Helst ska den uppdateras en gång per 3 millisekunder.

Alla gamingdatorer har egentligen egna inställningar för upplösning men även andra parametrar. En bärbar dator trots sina inställningar kan dock inte leva upp till preferenserna som gamers brukar ha.

Smakar det, så kostar det

Smakar det, så kostar det, brukar det heta. En gammal sanning som gäller för speldatorer. En kraftfull dator kan kosta upp till 50 000 kronor.

Priserna är varierande, så klart. Är det tomt i plånboken kan du skaffa en dator för 5 000 kr men vanligtvis behövs det en investering som är lite högre än så.

Kostnaden för datorn beror på ens preferenserna men mest på spelen som den används för.

Ett hett tips är att titta på onlinebutiker där produkterna brukar ligga i den lägre prisskalan.

18 Jul 2020