Golvslipning höjer bostadens värde i Stockholm

Inför en försäljning av en bostad i Stockholm, kan det vara klokt att utföra en golvslipning. Allt för att bostaden ska se snyggare ut och öka sitt värde.

En gång i tiden brukade man tala om att det var klokt att baka bullar när det var dags för en bostadsvisning. Doften fick spekulanterna att få en skön och positiv känsla, som gjorde att de gärna ville köpa bostaden. Men idag talar man mer om att säljaren gärna får fixa till det som går, så att köparen inte direkt känner ett renoveringsbehov.

De som vill sälja sin bostad i Stockholm har därför en förkärlek för att bättra på ytor med färg och att rensa bland sina saker, samt kanske även möblera om. Men förutom dessa åtgärder kan det också vara smart att utföra en golvslipning ifall golvet är mycket fult och slitet.

Satsa på en golvslipning

Ett golv som är mycket avskavt och slitet kan få en potentiell köpare att backa tillbaka ut genom dörren. Kanske tänker man direkt att här är ett golv som behöver brytas upp och läggas om. Men det behöver inte vara så, för det kan räcka med en golvslipning och en ny behandling.

Till skillnad mot att köpa in ett nytt golv och lägga det, så är ett pris på golvslipning i Stockholm mycket modest. Det är pengar som snabbt kan tjänas in på priset som köpare vill lägga vid en försäljning. Och det kan till och med göra att det blir fler spekulanter helt och hållet.

16 May 2023