Knep inom städning

Olika typer av städning skiljer sig ganska markant åt. Även om syftet är att det ska bli rent så är det stor skillnad på arbetssätt, verktyg och medel som används. Hur städar man en trappa bäst?

Den del av ett hus eller en byggnad som brukar vara mest eftersatt när det gäller städning är trappan. Det är en del av huset som är krånglig att kunna dammsuga och därför också gärna skjuts över till en annan gång. Och den andra gången fortsätter att skjutas upp under ibland väldigt lång tid. Men om man arbetar med trappstädning inom sitt yrke så finns det en hel del knep som gör att trappstädningen går lättare och snabbare att utföra.

Hoppa över dammsugaren

Till skillnad mot all annan städning så är trappstädning den typ där man inte brukar använda sig av en dammsugare, den utrustning som annars är nummer ett i alla andra städningar. Har man en trappa som sträcker sig över flera våningar så går det inte att släpa med en dammsugare. Oftast finns det inte heller ett uttag där man kan koppla in den.

Istället så arbetar man med ett system med våttorkning som påminner om sopning och våttorkning på en och samma gång. Har man den typ av svabb som har avtagbara trasor så brukar man ha med sig sådana våta i en påse. På vägen upp lägger man av dem då och då. Sedan kan man byta på vägen ner så att det är rena trasor som konstant används. Lär dig mer om trappstädning på denna hemsida: https://www.stockholmtrappstädning.se 

6 Dec 2020