Kontorsbelysning i Stockholm gör jobbet lättare

Arbetar man i Stockholm och vill ha en bra arbetsmiljö är det värt att utvärdera sin kontorsbelysning. Det är enkelt att få en behagligare inomhusmiljö!

Människan har utvecklats i flera hundra tusen år utomhus. Det är först under senare tid som människan har börjat röra sig inomhus och det här har stora konsekvenser. Eftersom vi länge har varit anpassade till en utomhusmiljö så är det den miljön som våra sinnen fungerar bäst i. Där sinnena fungerar bäst har man också bäst möjligheter att må bra. Människan är helt enkelt utvecklad för att må bra utomhus.

Men nu vistas den moderna människan mycket inomhus och det är inget som är enkelt – eller önskvärt – att ändra på. Däremot kan vi ändra på inomhusmiljön så den faktiskt passar oss. Vi behöver inte arbeta i en belysning från stearinljus eller flimrande lysrör. Det finns bättre lösningar!

Bra kontorsbelysning skänker arbetsglädje

Modern kontorsbelysning tar hänsyn till de arbetsuppgifter man utför och det ljus som generellt stimulerar mänskliga sinnen. Sitter man med designuppdrag och granskar tyger och mönster kanske man behöver ett kallt vitt ljus för uppgiften. Sitter man vid en dator så bör kanske skrivbordsbelysningen vara mer dämpad. Samtidigt kan ett gulare och mildare ljus som mer liknar solen ge variation och en lugnare miljö vid kaffebordet.

Med smart kontorsbelysning kan man skapa olika miljöer på kontoret i Stockholm. Variation är något som alla mår bra av på arbetsplatsen och det är ju när de anställda mår bra som affärerna blomstrar.

8 Jun 2022