Kostnadsfri rådgivning vid tandimplantat i Stockholm

Tandimplantat är det som liknar fasta tänder mest. I Stockholm kan den som är intresserad av tandimplantat få gratis rådgivning av specialisttandläkare.

Tänderna är viktiga av praktiska skäl men de påverkar också vår självkänsla. Har man förlorat en eller flera av sina tänder kan det därför vara bra att ersätta dem så snart som möjligt. Det finns flera olika lösningar och den som mest liknar de egna, fasta tänderna är tandimplantat. Men det är en behandling som för att den ska lyckas kräver väldigt god munhygien och bra tandkött. Därför måste man först göra en ordentlig undersökning för att ta reda på om behandlingen är möjlig att genomföra. Många tandläkare utför denna undersökning kostnadsfritt. Men då pris på tandimplantat i Stockholm kan variera mellan olika kliniker kan det löna sig att konsultera mer än en tandläkare. Det finns också tandläkare som erbjuder räntefri avbetalningsplan.

Så går en behandling med tandimplantat till

En behandling med tandimplantat är uppdelad i flera olika steg. För att kunna fästa de konstgjorda tänderna måste man först operera in små skruvar i käkbenet. Det tar ofta flera veckor för skruvarna att läka fast ordentligt och först då kan man fästa de nya tänderna. Tvärtemot vad många tror är det enormt viktigt med munhygienen och regelbunden rengöring av tänderna efter en behandling med implantat. Inflammationer i tandköttet kan nämligen göra att implantaten lossnar och går förlorade. Därför måste man efter en behandling med tandimplantat regelbundet besöka en tandhygienist för att säkerställa en bra munhygien.

28 Apr 2022