Mäklare Mölndal - så ska du tänka

Ska du sälja din bostad i Mölndal? Med rätt mäklare så ger du dig själv chansen att nå högsta möjliga slutpris och här ska vi titta lite närmare på hur du ska agera för att hitta en mäklare i Mölndal, vad du ska tänka på och vilken roll en mäklare egentligen har. Idag är det skakigare på bostadsmarknaden och mäklarens roll är viktigare. Fel mäklare kan innebära en försäljning som inte alls når de höjder man siktar på. Det handlar om ett val med en skillnad på flera hundratusen kronor.

Många väljer mäklare med ett fokus som ligger på att betala så lite som möjligt. Det är ett val som kan straffa sig i dagsläget. För bara några år sedan kunde man ha den inställningen och välja den absolut billigaste mäklare man hittade. Marknaden var i stort sett ett självspelande piano och bostäder nådde hela tiden nya toppnoteringar vad gäller pris.

Idag så är det mer turbulent och dessutom så har pendeln svängt. Från att ha varit säljarens marknad så är det idag köparen som sitter med trumf på hand och dikterar villkoren. Vilket gör att rollen som en mäklare i Mölndal spelar är större: mäklaren har gått från statist till huvudrollsinnehavare.

Så hittar du rätt mäklare i Mölndal

Det handlar inte om att det är omöjligt att sälja med vinst och nå de mål man satt upp. Det handlar om att vägen dit inte längre är lika spikrak. En mäklare som kan navigera sig igenom denna tuffare tid kan göra en enorm skillnad och här tänkte vi rada upp några viktiga punkter att ha i åtanke. Ska du sälja din bostad i Mölndal så är följande punkter värda att tänka på i samband med att du ska välja mäklare:

  • Arvodet. Det är naturligtvis en viktig fråga. Rådet är att du träffar så många mäklare i Mölndal som möjligt och ser över vilket arvode de arbetar för. Tänk även över om du vill ha ett fast sådant eller om mäklaren du anlitar ska arbeta mot provision. Det senare är ofta något som lönar sig då det ger lite mer hunger - ju högre slutpris, desto mer betalt får din mäklare. Tänk även här på att du genom att träffa många mäklare också får ett bättre utrymme att förhandla.
  • Värdering och säljstrategi. Hur mycket är din bostad värd - och hur mycket ska den läggas ut för? De flesta mäklare erbjuder fri värdering av en bostad och detta är även det något som du ska använda dig av. Skillnaden kan vara ganska stor mellan olika mäklares värderingar. Varför vill en mäklare sälja för X antal kronor medan en annan värderar bostaden betydligt högre?
  • Kunskap om Mölndal. Det handlar till mångt och mycket inte om att övertyga The Locals om storheten i Mölndal. De som bor i Mölndal vet redan om alla fördelar. Istället vill man övertyga folk inne i Göteborg och från andra närliggande områden om att bryta upp och välja att bosätta sig i Mölndal. Detta kräver att mäklaren har kunskap om området och exempelvis vet vilka skolor, förskolor, idrottsföreningar och företag som finns samt hur exempelvis möjligheterna att pendla ser ut. Man säljer inte bara din bostad: man säljer in hela Mölndal.
  • Erfarenhet. Idag krävs erfarenhet och kunskap för att sälja en bostad till högsta möjliga pris. En mäklare ska ge dig konkret vägledning och du ska våga lyssna - och följa - råden. Det kan handla om mindre renoveringar innan visning, det kan handla om homestyling och det kan handla om att vänta in rätt läge. Erfarenhet ger is i magen och den kylan är det som gör skillnad i dagsläget. En ny mäklare begår avgörande misstag som en mer rutinerad sådan enkelt navigerar sig bort ifrån.
11 Apr 2022