Markiser i Stockholm lyser upp utan att det lyser in

Det finns olika anledningar till att man skaffar markiser i Stockholm. Det kan vara för att sätta lite färg på fasaden, men det kan framförallt vara för att hindra starkt ljus från att komma in.

En vacker husfasad kan bli ännu vackrare med en färgglad markis framför fönstren. Markiser finns i så många olika utföranden och färger. De gör så att man sätter en individuellt prägel på sin fastighet.

För många uteserveringar är det självklart att ha en markis att fälla ner. Den skyddar och ger skugga mot stark sol men är ett lika bra skydd mot regn. Utrymmet blir mer markerat som en del av restaurangen om man dessutom låter namnet stå på väven. Markisen ger en sydländsk känsla och gör det möjligt att sitta ute i alla väder från tidig vår till sen höst.

Moderna markiser är stabila och lätta att fälla in och ut

Utvecklingen av lätta material har gått fort och naturligtvis påverkat utförandet av moderna markiser. De bärande delarna är stabila och lätta att manövrera. Även väven har utvecklats för att bli starkare och mer motståndskraftig mot det nordiska klimatet.

En modern markis har en lång livslängd och behöver inte mycket skötsel. Företag som tillverkar, levererar och installerar kommer alltid på besök först om man planerar att sätta upp en markis. De har erfarenhet och idéer om vad som passar bäst på olika byggnader. Kanske ska man ha flera små istället för en stor eller välja infravärme för att förlänga säsongen. Läs mer om markiser på denna webbsida: https://www.markisstockholm.nu/

8 Nov 2021