Markiser i Täby skyddar mot väder och vind

Med markiser förhindrar du att stark sol når in genom fönstret och ger dig solblekta möbler. Det finns markiser i Täby som är både manuella och automatiska i många olika färger och modeller.

Visst är det skönt med sommar och sol men solen kan vara väldigt stark och ställa till problem. Om strålande sol skiner i ditt hem kan du få väldigt hög temperatur inomhus samt solblekta möbler och textilier. Med markiser kan du lätt förhindra det, och du kan måttbeställa en markis som passar dina behov och önskemål. Vad är då en markis? En markis består av tyg som är monterad på en stål eller metallram. Markisen vevas ut vid sol, antingen manuellt eller automatiskt. Vilken sort som passar dig avgör du själv, då det finns fördelar och nackdelar med båda modellerna. Väljer du en manuell kan du själv bestämma om markisen ska vara utfälld eller inte. Väljer du istället en automatisk anpassar den sig efter rådande väderlek och sköter sig själv.

Många varianter av markiser

En fönstermarkis är mindre än till exempel en terassmarkis och en populär variant är vertikalmarkisen. Den typen av markis hänger inte ut från ett fäste i väggen utan leds istället ned längst fönstret i skenor. Den påminner lite om en persienn och har blivit allt vanligare de senaste åren. Det finns till och med markiser med vind- och solsensorer som känner av om det blåser för mycket. Vid stark vind dras markisen in för att skyddas och vid stark sol fälls den ut.

25 Oct 2021