Markiserna förskönar huset

Har du en villa på Lidingö vill du säkert göra som grannarna. Köp nya och fräscha markiser som matchar färgen på fasaden. Det skonar dessutom textilierna inomhus från att bli solblekta.

Åker man runt och tittar i villaträdgårdar, blir man imponerad av alla snygga plattsättningar, växter, fasadbelysningar och eleganta takmaterial. Något som också är mycket snyggt är alla markiser på Lidingö som pryder fönstren och skyddar mot solen. Det finns en elegans över nya, fräscha markiser som är svår att överträffa. Det känns liksom extra påkostat.

Med markiser har man full utsikt

Att fälla ner en markis är lite som att ta på sig en skärmmössa. Man ser utåt men slipper att bli bländad. Med en persienn eller en rullgardin skärmar man däremot av hela fönstret, och det är kanske inte det man vill. De flesta tycker att det ser trevligt ut med en markis, och har man blommor i fönsterkarmen blir de inte så brända av solen.

Ibland har man markiser utanför matsalen, och det är skönt att kunna äta utan att sitta i stekande solsken. Det skärmar av men på ett diskret sätt. Har man ett fönster i söderläge kan både gardiner och sofftyger bli blekta och missfärgade av för mycket sol, och rummet känns också mycket varmare. Det finns markiser med automatisk funktion, så du kan få det ännu bekvämare hemma. Välj ut dina favoritmarkiser hos en firma som är specialister och begär montering på samma gång, så kan du snart ha det lika fint som dina grannar.

19 Aug 2021