Missa inte att du kan sälja bostadsrätt till husspekulanter i Umeå

Du som ska sälja bostadsrätt i Umeå ska tänka på att försöka locka till dig de köpare som egentligen är ute efter ett hus. De tillhör en köpstark kundkrets.

Många som flyttar till mellanstora kommuner som Umeå gör det för att de drömmer om ett stort hus. Särskilt de köpare som gör flytten från Stockholm kan behöva lite övertalning om att en bostadsrätt är rätt val för boendet.

Den som längtar bort från storstadens betongdjungel gör ofta analysen att villalivet är precis det de längtar efter. Ett charmigt hus i ett idylliskt kvarter, med en trädgård där barnen kan springa fritt är drömmen. Men det där huset ska skötas också. Och i en trädgård finns det hur mycket jobb som helst. Det hinns ju knappt med något annat.

Husmäklare kan sälja bostadsrätt i Umeå

Du som ska sälja bostadsrätt i Umeå kan pusha lite på bostadsrättens fördelar över villalivet redan i annonsen. Flera av de som egentligen söker efter villor i Umeå kommer också få syn på din annons. Då har du ett guldläge att försöka övertyga villaspekulanterna om att de nog inte är redo för alla problem ett hus kommer med ändå.

Du kan också se om någon mäklare har kontakt med husspekulanter som är i valet och kvalet mellan villa och bostadsrätt. Den som har tänkt köpa hus brukar nämligen ha lite mer pengar på fickan, och som säljare är du såklart intresserad av att den plånboken kliver in i budgivningen om din bostadsrätt i stället.

20 May 2022