När bilen ska rulla vidare

Förr eller senare kommer den sorgliga dagen då du och din bil måste skiljas åt. Vad du som ägare kan göra för din gamla vän är att skaffa den så bra villkor som möjligt. Hur kan nu detta gå till?

Att sälja en begagnad bil kan vara krångligt, minst sagt. En annons om en bra begagnad bil verkar ofta vara startskottet för en mindre armé av ivriga unga män som generöst erbjuder sig att betala halva det begärda priset.

Osäkerheten och det administrativa krånglet är inte heller speciellt roligt. Frågan om hur man gör vid en eventuell provkörning blir snart aktuell. Vem kan du lita på att släppa iväg med en bil som fortfarande är din egendom? Och hur pepp är du annars på att själv sätta dig i bilen med en helt okänd person som förare?

Ett enklare och bättre alternativ

När det är bilförsäljning på gång är det väl värt att fundera över andra alternativ. Det tar bort ganska mycket stress och bekymmer att anlita en firma som förklarar att vi köper din bil eller mc. Att anlita ett seriöst företag ger ett antal fördelar. Inte minst sparar det mycket tid.

Med en bilfirma som köpare har du en seriös motpart som tar sina åtaganden på allvar. Du behöver inte visa upp bilen för ett stort antal köpare som sedan bara försvinner. Du får en säker och trygg värdering och betalning. Du är inte längre ägare utan kan vara belåten med pengar på kontot.

31 Dec 2020