När det sker en våldtäkt i Göteborg får offret möjlighet till advokat

Ibland händer det som inte får hända och det sker en våldtäkt. I Göteborg kan du som blivit utsatt för ett övergrepp få juridisk hjälp när målet kommer upp.

Att det skett en våldtäkt kan röra upp många känslor hos människor. Ju yngre offret är desto mer irritation och uppviglande känsla råder hos allmänheten. Det här är saker som helt enkelt inte borde förekomma. Ändå gör det det, lite då och då. Det är inte alltid det kommer ut i tidningarna.

Om det nu har hänt ska du veta att det finns advokater som inte gör annat än att företräda offer som blivit utsatta för sexuella övergrepp eller tydliga våldtäkter. De kommer finnas vid din sida genom hela den process som det innebär att göra en anmälan och att konfrontera förövaren.

Det är viktigt att snabbt söka hjälp om du varit utsatt för en våldtäkt i Göteborg

Det är viktigt att snabbt söka hjälp om du varit utsatt för en våldtäkt i Göteborg. Du kan gå till en polisstation och göra en anmälan. Du kan också välja att uppsöka en vårdcentral om det känns bättre för dig. Finns det inte i närheten kan du kanske till och med åka till akuten på ett sjukhus.

Oavsett hur det gått till när det gäller en våldtäkt i Göteborg ska saken anmälas. Görs det så snabbt som möjligt efter att brottet gjorts underlättar det sökandet efter förövaren. Du vinner alltså ingenting på att gå omkring och vara tyst. Det är aldrig ditt fel om du blir våldtagen.

17 May 2023