Rekryteringsföretag Stockholm - underlätta processen vid anställning

Dags att anställa nytt? Idag tvingas företag i Stockholm leva med en helt annat verklighet än vad man tidigare vant sig vid. Personer idag är mer benägna att inte bara anta att gräset är grönare på den andra sidan - de är beredda att ta sig dit för att smaka också. Rekryteringar sker i en större skala som en följd av detta och det gör att rekryteringsföretag i Stockholm idag gör en stor skillnad. De sköter hela processen vid nyanställningar och ger ditt företag lugn och ro.

Att hitta rätt person för en tjänst är långt ifrån enkelt. Lägger du ut en vanlig jobbannons så kommer du att få tusentals svar att gå igenom - något som tar tid och som dessutom kräver en enorm koncentration. Detta är dessutom bara det första steget.

Därefter följer intervjuer av alla kandidater och det kommer en tidskrävande undersökning av de personer du fattat tycke för - hur ser det ut med referenser, vilka utbildningar har angetts och hur verifieras dessa, samt hur agerar personen i fråga exempelvis på Sociala medier? Att anställa handlar om mer än att bara chansa. Det är dyrt att välja fel person, både sett till det ekonomiska och sett till att hela processen måste börja om på nytt.

Rekryteringsföretag i Stockholm gör skillnad

Genom att välja att gå vidare med ett rekryteringsföretag så minskas friktionen som uppstår vid en anställningsprocess. Förenklat kan man säga att du som företagare listar upp ett antal punkter - kriterier - som en sökande måste ha: utbildning, erfarenhet, spetskompetenser, övriga kompetenser samt exempelvis personlighet.

Rekryteringsföretaget skapar utifrån dessa givna fakta en platsannons och börjar även använda det egna kontaktnätet i jakt på rätt person. Utöver detta så kan man även headhunta vissa personer som man vet passar för rollen - men som idag kanske sitter på ett annat företag och i en annan roll. Det rekryteringsföretag i Stockholm som du anlitat kör sedan igång med intervjuer och undersökningar av de kandidater som man anser lämpliga.

Då man tagit fram ett antal personer som man anser bäst lämpade för den tjänst som ska tillsättas så kliver ni åter in i bilden igen. Ni deltar vid alla slutintervjuer och briefas om vilka personerna i fråga är, vad de gjort och vilka styrkor respektive svagheter som finns. Valet av person blir ert och ni kan i lugn och ro gå igenom kandidaternas för- och nackdelar. Handlar det om en person som kanske är uppbunden just nu så kan ett rekryteringsföretag i Stockholm ofta dessutom hjälpa till med interim-lösningar under tiden. Kort sagt: ni kommer till ett dukat bord och behöver bara hugga in på alla godsaker.

13 Jul 2022