Rullbana – mer än bara för flygplatsen

En rullbana är ett användbart och smidigt system när väskor, lådor och andra objekt enkelt och snabbt ska forslas framåt. Du har säkert sett sådana när du röntgar bagaget på flygplatsen.

Första gången du hör ordet “rullbana” kanske du inte riktigt kan placera det. Låter det inte som någonting som hör hemma inom industrin? Kanske i fabriker? Oavsett så låter det som någonting du inte direkt kommer i kontakt med i din vardag. Faktum är dock att nästan alla faktiskt kan relatera till rullbana och har erfarenhet av dem. Rullbana är precis vad det låter som. Det är en band, eller en bana, med rullar som gör att du kan rulla ett objekt framåt eller bakåt. Till exempel är det en rullbana som du sätter ditt handbagage på när du går igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen.

En rullbana du inte får lov att missa

Med andra ord, har du någonsin flugit så har du varit i kontakt med ett rullbana. Men du har kanske inte stannat upp där och då, på Kastrup eller Arlanda, och tänkt “wow vilken fin rullbana”. Inte om du inte arbetar inom branschen och av en händelse råkade få syn på exakt en sådan modell som du och din firma skulle behöva hemma i lagerlokalen eller fabriken. Då kan det vara värt att stanna upp och fråga runt var rullbanan är inköpt någonstans. Men en smidigare lösning är kanske att googla på det senare. På en flygplats har du ofta viktigare saker att prioritera.

7 Feb 2022