Rusta och matcha är en bra hjälp på vägen

Står du som arbetslös och letar efter ett jobb? Det är inte enkelt att hitta ett jobb som passar en. Det är lätt att man fastnar i en dålig cirkel. Med tjänsten rusta och matcha får du bra hjälp.

Vilken väg man ska ta är inte alltid självklar. Vare sig man har en utbildning i bagaget eller inte så kan det vara väldigt svårt. Beroende på vad man har kunskap om eller utbildning i, så kan det vara väldigt svårt att få jobb. Ju längre man är arbetslös, desto svårare blir det ofta. Man tycks tappa självförtroendet på vägen. Men det är inget fel på dig, många går igenom samma väg innan de hittar rätt. Hos arbetsförmedlingen finns tjänsten rusta och matcha. Där hjälper de en att hitta något som passar en. Ni lägger upp en plan utifrån dina behov. Ni försöker sätta mål som du ska klara av. Givetvis får du en egen coach som guidar dig igenom allt. Trots att man aktivt söker jobb, så kan man missa det perfekta jobbet.

Ny start med rusta och matcha

För den som tror att det är skönt att gå hemma och vara arbetslös, tror helt fel. Det innebär också att man inte får den aktivering man annars får på ett jobb. Man har inte heller de pengar man normalt sett hade haft. Så ska vännerna ut en kväll, eller åka till Liseberg till exempel, så får man tråkigt nog tacka nej. För pengarna finns inte där för att göra sådana saker.

26 Feb 2022