Säkerhetsdörrar Stockholm - vanliga frågor

Vilka fördelar finns egentligen med säkerhetsdörrar i Stockholm och är det en prisvärd investering att ta? Då det kommer till säkerhet så har fler och fler privatpersoner börjar ta ett eget ansvar. Man vet att brottsligheten ökat och man vet att polisens resurser är begränsade.

Genom att ta egna investeringar så kan man skapa en större trygghet och skydda både sig själv, sin familj och sin egendom. Just säkerhetsdörrar i Stockholm är ett sätt att göra detta på. Vi tänkte, genom att svara på några vanliga frågor, ge lite mer fakta samt tips och råd kring detta ämne - som följer:

Vilka fördelar finns med säkerhetsdörrar i Stockholm?

Den stora fördelen är att en säkerhetsdörr stänger ute den objudne gästen. Det spelar ingen roll om det handlar om våld eller om att en tjuv försöker dyrka sig in: säkerhetsdörrar står emot alla försök. Säkerhetsdörrar i Stockholm köper dig tid och får tjuven att dra vidare. Även sett till brand och rök så fyller säkerhetsdörrar en viktig funktion i att de stänger ute detta. Börjar det brinna så kommer din säkerhetsdörr att vara direkt livsavgörande. En annan fördel är att dörrarna stänger ute oljud.

Vad ska jag tänka på vid ett köp?

Viktigt är att säkerhetsdörrar i Stockholm når upp till den europeiska säkerhetsstandarden och har en SS EN 1627-certifiering. Den dörr du väljer bör även ha klass RC3 gällande säkerheten. Tyvärr så kan visst fusk ske med detta och vissa säkerhetsdörrar är egentligen inte särskilt säkra. De är bättre än en vanlig dörr - men inte mycket mer än så. Var noga med detta.

Kan jag själv installera med säkerhetsdörr?

Du bör ta hjälp med installationen för att säkerställa att din dörr når den nivå av säkerhet den är tillverkad för. Installationen är extremt viktig och att betala några extra kronor för professionell hjälp kommer definitivt att löna sig. Sådan typ av hjälp kan man hitta på www.säkerhetsdörrar-stockholm.se.

31 Mar 2023