Sälj med en mäklare i Vasastan

På grund av de rådande bostadspriserna i Stockholm så anser många säljare att en mäklare och dennes tjänster i sammanhanget är sekundära – man får så pass bra betalt även utan att ta hjälp av en sådan; eller av en som är så billig som möjligt. Det här baserar man på att priserna är så pass höga och att det heller inte ser ut att finnas någon mättnadskänsla där de kommer att sjunka.

Först och främst här; visst kan man sälja en lägenhet med vinst även utan hjälpen från en mäklare och mest troligt så kommer man också att göra det om man äger en lägenhet i de centrala delarna av Stockholm. Frågan är bara hur pass stor vinst man vill göra? För, det är där själva knäckfrågan ligger gällande att använda en mäklare eller att avstå från det.

Vi anser att saken är klar och detta i form av att man ska se till att anlita en mäklare och gärna en etablerad sådan från ett av de större mäklarhusen. Det många glömmer i den här frågan är nämligen det faktum att det handlar om en yrkeskunskap och att man som kund också får väldigt mycket valuta för sina pengar om man anlitar en mäklare vid en försäljning av sin bostad.

En mäklare i Vasastan ger dig mer pengar

Många tittar enbart på hur mycket det kostar, vilken provision som mäklaren i fråga tar eller vilket fast arvode det handlar om och därefter så anser man detta vara på tok för högt och avstår därmed också. Eller väljer en mäklare som kan sköta försäljningen till ett billigare pris; det sistnämnda ska vi titta närmare på lite senare i texten och förklara lite närmare kring det. Om vi ger ett exempel på hur man kan tjäna på att anlita en mäklare snarare än att sälja på egen hand så kan vi rada upp några av de fördelar man får; fördelar som samtliga leder till ett högre försäljningspris. Vi säger här att du ska sälja en lägenhet i Vasastan, en tvåa med balkong i söderläge och att du kontaktar en etablerad mäklare för försäljningen. Det här här vad du får på köpet:

  • Intresserade köpare. Tack vare att du har en balkong så använder din mäklare detta ord som en nyckel och matchar detta mot spekulanter som aktivt söker efter ett område – Vasastan – samt en egenskap – balkong. Det här gör att många personer kommer på visningarna.
  • Annonsering. En omfattande annonsering kommer att göras där din lägenhet i Vasastan både kommer att synas i lokala tidningar i Stockholm, online samt på exempelvis Hemnet och Blocket Bostad.
  • Priset. Arvodet för din mäklare behöver inte bli så stort och detta i och med att du kontaktar flera mäklare och därefter förhandlar med deras erbjudanden som bas. Det här berörde vi ovan och priset för en mäklare – även en etablerad sådan – är således inte så dyrt.
  • Kontaktnätet. En mäklare har ett stort spann av kunder och kollegor som kan hjälpa dig till det bästa slutpriset för din bostad i Vasastan.
  • Hjälp med kontrakt, utflyttning, skattefrågor. En mäklare vet exakt hur allting fungerar då det kommer till de mer praktiska delarna av en försäljning och det här är alltså något som sker efter din avslutade affär; en affär som skett till bästa möjliga pris.
25 Nov 2022