Saker att undvika i badtunna

Att bada i en badtunna är oftast ett rent nöje. Här kommer dock en lista på sådant som bör undvikas i en badtunna.

Duscha innan badtunnan

Vid en fest eller liknande så är det lätt hänt att alla plötsligt ska bada i badtunna och därför skippar att duscha innan. Precis som med pool är det viktigt att man duschar noga innan man badar i badtunna. Speciellt om det är en badtunna där man inte byter vatten så ofta utan istället rengör vattnet med kemikalier eller filter. Att hoppa i direkt utan att duscha kan rubba hela badtunnans rengöringsmekanism och är dessutom ohygieniskt för alla som badar i badtunnan. För allas skull bör du som har badtunnan vara nitisk med dusch innan bad.

Ät inte i badtunnan

Av precis samma anledning som ovan så är det inte lämpligt att äta i badtunnan. När man äter i en badtunna är det lätt att smulor och annat ramlar ner i vattnet och gör det smutsigt.

Bada inte med underkläder i badtunnan

I en badtunna bör man bada naken eller med badkläder. Som vi skrivit om här ovanför skall man duscha innan man kliver ner i badet. Vanliga underkläder som suttit på kroppen i flera timmar är smutsiga och fulla med bakterier. att bada med vanliga underkläder är därför inte lämpligt.

Var inte för full

Att sitta och dricka några öl i badtunnan är ett mysigt sätt att umgås på. Dock är det viktigt att ha uppsikt över sällskapet så att ingen blir för påverkad. Bad och alkohol kan vara en farlig kombination. Om du och ditt sällskap druckit skall ni se till att inte lämna någon ensam i badet.

Annars är det bara för dig och dina vänner att njuta av badtunnan, lycka till!

27 Nov 2022