Tandläkare i Solna – när är det dags för återkoll?

Att besöka tandläkaren är något som du borde göra regelbundet för att du ska ha friska tänder. Den första kontrollen sker runt ett års ålder hos en tandläkare i Solna som ser till tänderna.

Redan vid ett år kontrolleras barnets tänder eftersom det är mycket som sker hos ett barn i den åldern. Tandläkaren kommer då tillsammans med dig att gå igenom munhälsan och hur du bäst kan kontrollera barnets tänder. Barnet kommer sedan att besöka tandläkaren en gång igen vid två års ålder. Vid tre års ålder sker en undersökning av tänderna och efter detta kommer det att vara regelbunden kontroll av tänderna. Om ett barn har hälsosamma tänder brukar det räcka med att besöka tandläkaren runt vartannat år. Hitta därför en tandläkare i Solna som kan hjälpa barnet genom livet med hälsosamma tänder.

Besök tandläkaren regelbundet för att undvika problem

Det är fri tandvård i Sverige fram till 23 års ålder. Som vuxen är det ofta också rekommenderat att besöka tandläkaren runt vartannat år, om det inte uppstår problem. Tyvärr är det allt för få som besöker tandläkaren så pass ofta. Det gör att problem som hade kunnat undvikas istället blir värre när de inte blir behandlade. Munhälsan är något som är otroligt viktigt, och den rätta tandläkaren kan hjälpa dig med detta. I Solna har du rätten att välja vilken Folktandvårdsmottagning du vill, men du kan även välja att vända dig till en privattandläkare om det är mer passande för dig.

20 Jul 2021