Tips för den som står inför en badrumsrenovering i Stockholm

Det är många som undrar hur man bäst ska planera inför en badrumsrenovering i Stockholm. I texten som följer har vi därför samlat våra allra bästa tips.

En badrumsrenovering är ett viktigt projekt som kräver en hel del planering för att bli riktigt lyckat. Det måste bli rätt redan från grunden med tätskikt, vatten, avlopp och el. Att anlita skickliga hantverkare som är specialiserade på badrumsrenovering är därför A och O. Då det är lätt hänt att kostnaderna springer iväg ska man göra en budget redan från början.

Det gäller att inte stressa med planeringen utan tänka till ordentligt och fundera över hur man vill att badrummet ska bli. Det är också nu man har chans att ändra på sådant som inte fungerar med det gamla badrummet. Ofta är det lättare att planera badrumsrenoveringen om man mäter ytan och sedan gör en enkel skiss och ritar in allt som ska finnas där.

Badrumsrenovering med totalentreprenad

Att välja stil på badrummet är det som många tycker är roligast. Behöver man inspiration kan man leta på nätet eller kolla i inredningstidningar. Samla gärna bilder och färgprover i en anteckningsbok eller på en anslagstavla. För att få en bra känsla för olika material måste man besöka en badrumsbutik eller ett byggvaruhus.

En badrumsrenovering i Stockholm kräver flera olika hantverkare. Ofta blir det billigare att använda sig av totalentreprenad än att anlita varje hantverkare för sig. När man tar in offerter ska man också be om referenser och även ringa upp dessa och ställa frågor. Relevanta frågor kan exempelvis vara om badrummet blev klart i tid och om något som kunde gjorts bättre.

21 Aug 2022