Toppen att det finns läsglasögon med solskydd

Är du en boknörd som alltid hänger med näsan i en bok och ändå vill hänga med hela kroppen på stranden och lapa sol? Då kan ett par läsglasögon med solskydd vara ett utav dina smartaste inköp.

Det är riktigt jobbigt att försöka läsa en bok eller tidning på stranden när solen gassar och du ligger där och lapar sol. Ofta vill man ha mer att göra än att tittta på alla andra. De som också är på stranden. Kanske vill du ligga och lyssna på musik eller så vill du faktiskt läsa något. Då är ett par läsglasögon med solskydd din allra bästa vän. Det gäller även om du blir sittandes i en park när solen lyser och inte har något annat för dig än att ta det lugnt och läsa lite. De flesta läsglasögon med solskydd ger ett väldigt behagligt ljus för ögonen. Då får ögonen tillfälle att slappna av därför att solskyddet tillåter det. Dessutom blir allt förstorat så det är lätt att se. Ingen direkt ansträngning för lilla ögonmuskeln, då inte. Bara skönt och behagligt.

Vad kostar ett par läsglasögon med solskydd kan en ju undra?

För att du ska kunna få en uppfattning om priset kan du veta att det rör sig kring 35 kr på det allra billigaste stället. Då kanske solskyddet inte är det bästa. Sedan fortsätter priset att stiga till att normalt ligga på cirka 200 – 300 kronor. Det toppas av riktiga höjdare som är märkesglasögon och som kan ligga på någon tusenlapp eller mer.

27 Feb 2022