Tryckeri som trycker allt vad tygen håller

Vet du vad det finns för olika produkter man kan få upptryckt på ett tryckeri? Kan ett tryckeri klara av alla slags tryck eller finns det olika specialiteter? Behöver du veta något om det?

Ett tryckeri ser till att det man vill trycka överförs på ett plant underlag. Det absolut vanligaste är att man överför trycket till tyg eller papper. Förfarandet kan ske både maskinellt och dessutom för hand som på den gamla goda tiden. Ett slitet uttryck men ack så sant. Det vi minns är nämligen ofta det goda.

Det absolut vanligaste vi trycker är tidningar. Nu kanske någon opponerar sig och vill infoga att man idag ser mer på skärmar när det gäller nyheter. Men det hindrar ju inte att det finns lika många som vill läsa en enkel tidning. Att sitta med en rykande het kopp kaffe eller en mugg med te och insupa världens alla händelser kan vara en riktigt behaglig start på dagen.

Mer än böcker och tidningar

Det stoppar såklart inte med böcker och tidningar. Vi har ju redan nämnt att man även kan trycka på tyg. Väskor och T-shirts är vanliga saker som trycks upp. Inom turismen ser man ofta prov på dessa varor. I Sverige finns det en uppsjö med älgar tryckta på kepsar, tröjor och andra produkter som kan attrahera en och annan turist. I själva verket är det nog en otroligt stor mängd turister som köper produkter från ett tryckeri i Västerås eftersom de erbjuder så mycket.

13 Dec 2020