Vårdnadstvisten som ingen vill ha

Ingen vill ha en vårdnadstvist, för det drabbar oftast barnen hårdast, men när man har helt olika åsikter och ingen vill ge sig blir det trots allt, tråkigt nog, ändå ett fall för advokaten.

De flesta försöker komma överens om barnen. Även om någon känner sig förorättad och sviken i en kärleksrelation, brukar folk kunna bita ihop och svälja förtreten för barnens skull.

Det är sorgligt med ett uppbrott, men man kan inte tvinga någon att stanna kvar, inte ens för att man har små barn. Men om exmaken vill gifta om sig direkt och flytta tvärs över landet kan det bli alltför svårt att reda ut situationen. Man kan känna sig tvungen att behöva inleda en vårdnadstvist.

Det handlar om känslor eller pengar

En advokat har sett och hört allt så många gånger, och med kunskap om lagen kan en jurist ge goda råd till klienter i en svår situation. Ofta handlar det i grund och botten om svek och sorg, starka känslor som kan vara svåra att hantera. Men lika ofta handlar det om pengar. Om den ena partnern vill skiljas och behålla alla fyra barnen själv, blir det ett mycket saftigt underhåll att betala för den som blev lämnad.

För den som dessutom blivit bedragen känns det helt fel att bara betala en massa pengar och ändå knappt få träffa sina barn alls. Den situationen leder ofta till våldsamma gräl och förbittrade känslor för lång tid framåt. Låt en jurist försöka ge en nyanserad bild av möjligheterna.

19 Aug 2021