Ved i Stockholm – spara på elkostnaderna

Se till att samla på dig ordentlig ved när du ska elda i ditt hus i Stockholm. Bra ved håller igång en stabil brasa och dämpar kostnaderna för värme och el.

Det är en mycket speciell känsla att tända en brasa och sätta sig ned i en fåtölj framför den öppna spisen. Kanske samtidigt som man sippar på en konjak och funderar över livets stora frågor. Och inte enbart för att det är en värmekälla som hjälper till att dämpa höga elkostnader. Det finns dessutom en väldigt stor mysfaktor i det hela.

För vem föredrar inte en härligt sprakande braskamin framför ett tråkigt element? Speciellt om man bor inne i Stockholm och inte kommer ut i naturen så ofta. Möjligheten att göra upp eld kan upplevas som en välbehövlig flykt från storstadslivet.

Ved behöver hålla hög kvalité

Ingen eld är dock möjlig att göra upp om du inte har tillgång till ved. Det ska dessutom inte bara vara ved, det ska dessutom vara prima ved i Stockholm. Ved som du vet håller hög kvalité och som brinner bra, annars kan du lika gärna skruva upp elementen istället. För utan rätt virke kommer det inte bli någon brasa.

För att få tag på den där prima veden kanske du behöver vara beredd på att betala lite extra. Men i slutändan är det också värt sitt högre pris. Framför allt när du sitter där i din fåtölj framför elden samtidigt som regnet piskar utanför mot rutan och vinden viner runt huset.

9 Jan 2023