Vem går du till vid däckbyte?

Det är samma visa varenda säsong, det är fullt överallt och man får ingen passande tid. Förseningarna blir fler och fler, men man har väl sig själv att skylla när man inte tar itu med det i tid.

Hur kan årstiderna gå så otroligt snabbt. Det känns som om det var igår man satte på vinterdäcken och nu ska de av igen. Man hinner inte alls med. Men vilket år det har varit, och oj, vad man har hittat på. Bilen har gått varm detta året, tagit en hela vägen från söder till norr. Det kanske är tur att det är dags nu, så däcken får sig en ordentlig översikt. Vem vet, till nästa säsong kanske man behöver köpa helt nya däck. Undra vad det ska bli för några då. Men en sak i taget.

Hålla sig till en och samma

Det enklaste vore att hålla sig till en och samma däckverkstad. Med den löjligt lilla platsen man har över i hemmet är det helt omöjligt att förvara de andra däcken där. Har man samma däckverkstad kan man välja ut någon som även har ett däckhotell. När däcken byts kollar de alltid igenom dem. Ser så att inte mönstren är för dåliga, så luften är tillräcklig, och balanserar även däcken. Skulle det visa sig att det är för dåligt med mönster kommer däckverkstan säga det till dig. Behöver du köpa nya däck kan du ofta även göra det via dem. Har du tur har de redan några hemma.

11 Aug 2021